Reklama
 
Blog | Karel Heřmánek

Staňte se milionářem

Přemýšlíte, jak rychle zbohatnout? Přinášíme návod, který již pochopila celá řada firem. Nyní máte jedinečnou možnost proniknout do tohoto tajemství i vy.

Česká republika je místem zaslíbeným, kde může každý snadno a rychle zbohatnout. Jednoduchý návod, jak toho dosáhnout a nejpozději do dvou let se stát skutečným milionářem, uvádím. Začněte s podnikáním. Založte firmu, pronajměte si malou kancelář a do ní přijměte 10 zdravotně postižených. Nakupte pro ně dostatek omalovánek a pastelek. Nechte je, ať si vybarvují. Pokud se Vám nebude jednat o marketingové zviditelnění (fotečky a tak), je zbytečné zaměstnávat osoby s těžším zdravotním postižením. Už nejsou tak výhodní, jako byli dříve. Zvolte proto lehčí formy postižení, ať máte co nejméně starostí.

Nejlepší invalida je ten, který představuje nejmenší náklady.Pomineme nezajímavé dotace, které Vám téměř bezpečně (při minimálně mzdě, kterou svým zaměstnancům budete vyplácet), pokryjí Vaše náklady (pořizovací cena omalovánek, pastelek a pronájem malé kanceláře) a 15%-ti procentní zvýhodnění nabídek ve výběrových řízeních – s kterou však operují spíše břídilové. Vašim cílem je něco jiného – najděte velkého hráče, bez ohledu na jeho obor podnikání a umožněte mu, aby Vaším jménem fakturoval své zboží v rámci tzv. náhradního plnění. Doporučujeme se nespoléhat na jedinou firmu, ale mít těchto hráčů co nejvíce. Nejlépe z různých oborů aby si zbytečně nekonkurovali. Jistě lze také získat seznam firem, které v předchozích letech odváděly státu invalidní daň. Pokud se Vám to podaří, máte vyhráno. Můžete své služby nabídnout i jim. Abyste zaujali co největší počet firem, požadujte provizi za zprostředkování maximálně kolem 5%. Více se dnes už bohužel nedá. I tak, z každých dvaceti miliónů bez DPH, které se přes Vás zobchodují, získáte 1 milión.

Bez ohledu na maximální uzákoněný objem náhradního plnění, můžete přes sebe nechat fakturovat nejen cokoliv, ale také v libovolném objemu. Kontrola je v tomto případě bezzubá a navíc se spokojí s tím, že jim předložíte fingovanou evidenci, kterou nedokáží vyvrátit ani spárovat se skutečností. Ta ale musí sedět – odpovídat maximálně 36-ti násobku mzdy za každého zaměstnance OZP. Nicméně kontrola (bude-li nějaká) nemůže ani do Vašeho účetnictví. Čeho se tedy bát? A proč by se o Vás zajímal finanční úřad, když to nespadá do jeho kompetence? I tak Vám hrozí maximální pokuta ve výši cca 1 mil. Kč, ale jak se říká, kde nic není ani smrt nebere. Když bude nejhůř, firmu pošlete do likvidace a bude. Navíc tak prokážete službu mnoha velkým firmám, které tímto způsobem ušetří na povinném odvodu invalidní daně. A v minulosti se už nikdo šťourat nebude.

Reklama

Nad tímto pohádkovým systémem bdí samotní zástupci MPSV, kteří jej od roku 2004 úspěšně neřeší a trvale brání jakýmkoliv racionálním změnám v této oblasti. Děkujeme.